TARİHÇEMİZ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz Gaziosmanpaşa Kazım Karabekir Mahallesinde bulunan o zamanki ismi Merkez Lisesi şimdiki adı Mevlana Anadolu Lisesinde 1996 yılında eğitim öğretime başlamıştır.

Gaziosmanpaşa İlçesinin hızlı nüfus artışı ve Kazım Karabekir Mahallesinin buna paralel olarak gelişmesi sonucunda doğan ihtiyaç nedeniyle Belediye Meclisinin aldığı karar sonucu 2004 yılında mahalle Kazım Karabekir Mahallesinden ayrılmış mahalle halkının anket uygulaması sonucu adı Mevlana Mahallesi olmuştur. Mahallenin ayrılması ile okulumuzun ismi de değiştirilmiştir.

Okulumuz Gazikent İlköğretim Okulu olarak 1997 yılından itibaren kendi binasına taşınmıştır. Bina 2008-2009 eğitim öğretim yılında güçlendirilmeye alınmıştır. Okulumuz bünyesinde, 29 derslik, 2 özel eğitim sınıfı ve 2 derslikli  bir anasınıfı binası bulunmaktadır. Haziran 2012 yılından itibaren 4+4+4 sistemine geçilmesiyle beraber okulumuzun adı Gazikent İlkokulu olmuştur. 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında okulumuz bünyesinde bulunan ortaokul yeni yapılan  binasına taşınmıştır. Gazikent ilkokulu 2014-2015 Eğitim Öğretimin yılının ikinci yarısından  itibaren Tam gün eğitime geçmiştir.

14.11.2017 1733