''Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası Kutlamaları''

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasının bu yıl farklı bakış açılarıyla ele alınarak "Millî Para - Millî İrade" temalı etkinliklerle kutlanmasının kararlaştırılmıştır. Bu doğrultuda okulumuzda düzenlenecek etkinliklerde ülkemizin öz kaynaklarıyla ürettiği, sanayi ve teknoloji ürünlerinin tanıtıldığı, uluslararası düzeydeki çalışmalarının vurgulandığı, çocuklarımıza yerli ve millî değerlerimizin tanıtıldığı panel, konferans ve video gösterimi vb. etkinliklerin yapılacaktır.

Buna göre, ekte bulunan farklı bakış açılarıyla yerli malı haftası etkinlikleri kapsamında okullarda yapılabilecek faaliyet önerileri doğrultusunda  okullarımızda yapılabilecek faaliyetlerin etkin bir şekilde kutlanması hususunda bilgileriniz ve gereğini rica ederim.

Farklı Bakış Açılarıyla Yerli Malı Haftası Etkinlikleri Kapsamında

Okullarda Yapılabilecek Faaliyet Önerileri

·       "Yerli Üretimde Yeni Ürünler Tasarımı" konulu tasarım yarışması yapılabilir.

·       Farklı Bakış Açılarıyla Yerli Malı Haftası konulu bir konferans düzenlenebilir.

·       Yerli üretimde öncü firmalara, üretim atölyelerine ve fabrikalara geziler düzenlenebilir.

·       Cumhuriyet döneminden günümüze yerli üretime dair ürünlerin tanıtıldığı filmler ve belgeseller izletilebilir(TRT Arşivi, EBA vb. kaynaklardan)

·       Milli üretimin önemi konulu resim yarışmaları düzenlenebilir.

·       Yerli üretimin ve yerli malı kullanımın önemi konulu kompozisyon yarışmaları düzenlenebilir.

·       Yerli üretimde başarı hikâyeleri konulu slayt, videolar gösterilebilir.

·       Başarılı hayat hikayeleri olan kişilerle söyleşiler yapılabilir.

20.12.2019 497