Okulumuzda Miraç ve Kudüs Konferansı

05.02.2024 31

Okulumuzda velilere ve öğrencilere yönelik bir konferans gerçekleştirildi. Konferansın konusu, Miraç ve Kudüs'ün İslam inancı ve kültürü açısından önemi ve güncelliğiydi.   Konferansı veren isim,  Müftülük vaizlerinden Ahmet Rifat SAĞLAM'dı. Sağlam, konferansta Miraç'ın Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in ruhani bir yolculuk yaşadığı, Allah'ın emir ve rahmetini aldığı, namazın farz kılındığı ve peygamberlerle buluştuğu mübarek bir gece olduğunu anlattı. Ayrıca, Kudüs'ün İslam'ın ilk kıblesi, peygamberlerin makamı, üç semavi dinin ortak kutsal şehri ve Filistin davasının sembolü olduğunu vurguladı.   Konferansa katılan veliler ve öğrenciler, konferanstan çok istifade ettiklerini ve Miraç ve Kudüs'ün değerini daha iyi anladıklarını ifade ettiler. Konferans sonunda, Gazikent İlköğretim Okulu Müdürü Engin UZUNOĞLU, Vaiz Ahmet Rifat SAĞLAM'a teşekkür ederek müftülük ile ortak çalışmaların devam etmesini istediğini belirtti.

05-02-202405-02-202405-02-202405-02-2024