''Okulumuzda Diyabet ve Obozite Eğitimleri Başlıyor''

''Okulumuzda Diyabet ve Obozite Eğitimleri Başlıyor''

Hazırlanan bu program çerçevesinde yapılacak çalışmalarla, okul çağındaki bütün çocukların bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olmasının sağlanması ve sürdürülmesi,  sağlıklı bir çevrede gelişimi,  ailelerin ve toplumun sağlık düzeyinin yükseltilmesi hedeflenmektedir. 

Protokole göre, Sağlık Bakanlığı, "Türkiye'de Diyabet Kontrol Programı" kapsamında ve Milli Eğitim Temel Kanununun genel amaçları ile ilkeleri doğrultusunda öğretmenlerin çocuklarda diyabet bulguları ve diyabetli çocukların okulda bakılması konusunda eğitilmesi yoluyla sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Protokol gereği, MEB, Sağlık Bakanlığı, Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği işbirliği ile "Okullarda Diyabet Eğitimi Programı" çalışmalarını başlatılacak. Program kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm özel ve resmi örgün ve yaygın öğretim kurumlarındaki öğretmen, öğrenci ve velilerin, çocuklarda diyabetin erken tanısı ve okulda diyabetli öğrencilerin bakımı konularındaki yeterliliklerini geliştirme çalışmalarını içeren afiş, broşür ve okul çağlarında diyabet ve okulda diyabet rehberi gibi eğitim materyalleri dağıtılacak.

  Bu programın esas olarak üç amacı vardır:

a) Tip 1 diyabet konusunda okullar ve öğretmenler aracılığıyla farkındalık oluşturmak. Bu sayede okul çağındaki çocuklarda Tip 1

Diyabet erken tanısını sağlamak ve diyabetik ketoasidoz sıklığını azaltmak.

b) Okul çağındaki diyabetli çocukların bakımlarını güçlendirmek ve yaşadıkları sorunları çözmek.

 c) Okul çağı çocuklarında sağlıklı beslenme tutumu ve şişmanlık konusunda farkındalık oluşturmaktır. 

08.12.2019 456