''Öğretmen eğitiminde Anadolu Üniversitesi ile İş Birliği''

''Öğretmen eğitiminde Anadolu Üniversitesi ile İş Birliği''

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Genel Müdürlüğü ile Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü arasında, öğretmenlerin akademik, mesleki ve bireysel gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

"Eğitimde İş Birliği Protokolü" imza töreni Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Safran, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürümüz Doç. Dr. Adnan Boyacı ile Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'nın katılımı ile MEB Başöğretmen Salonu'nunda 16.10.2019 tarihinde gerçekleştirildi.

Bakan Yardımcımız Mustafa Safran törende yaptığı konuşmada, Anadolu Üniversitesinin Bakanlığın yaptığı her çalışmaya destek vermeye hazır olduğunu belirterek özellikle lisans tamamlama programı noktasında Anadolu Üniversitesinin imkânlarından yararlanmayı istediklerini ifade etti. Protokolün eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyen Sayın Safran, Bakanlığa desteklerinden dolayı Anadolu Üniversitesine teşekkür etti.

Sayın Boyacı, konuşmasında "2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde özel eğitim, Türkçenin ikinci dil olarak öğretimi gibi birçok çalışmayı Anadolu Üniversitesinin desteği ile gerçekleştirdiklerini vurguladı. "Mevlana'nın dediği gibi 'Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir." diyen Sayın Boyacı, Anadolu Üniversitesinin bilgi, birikim ve teknolojik desteği ile öğretmenlerimize daha geniş ve etkili şekilde hizmet edebilecekleri için emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Prof. Dr. Çomaklı ise Bakanlığın çabalarının farkında olduklarını,  açık öğretim sisteminin sahibi olarak her konuda Bakanlığa destek olmak istediklerini belirterek şunları kaydetti:

"Dünya dijitale gidiyor. Anadolu Üniversitesi olarak e-kampüs, Akedema gibi çalışmalarla dijital dünyaya girmeye çalışıyoruz. Açıköğretim sistemiyle dijitale evriliyoruz. Öğretmenlerimizin çalışmalara katılmasını, katkılarını sunmasını bekliyoruz."

Protokolün hayırlı olmasını dileyen Sayın Çomaklı, çabalarından ve çalışmalarından dolayı Bakanlığa teşekkür etti.

Protokol kapsamında, Bakanlığa bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapan öğretmen ve okul yöneticilerinin akademik, mesleki ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla yüz yüze ve uzaktan mesleki gelişim programlarının hazırlanması, öğrenme yönetim sistemlerinin geliştirilmesi ve içeriklerinin uzaktan eğitim ile yapılandırılması, öğretmenlerin araştırma- uygulama ve proje çalışmalarının desteklenmesi ve bu kapsamda sempozyum, kongre, bilim kampı vb. etkinliklerin düzenlenmesi planlanıyor.

Öğretmenlere  Lisans Tamamlama ve Türkçe Öğretmenliği Sertifika Programı

Protokol ile Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî okullarda görev yapan ön lisans diplomasına sahip öğretmenler ile kültür coğrafyamızda yaşayan Türk çocuklarının eğiticilerine yönelik lisans tamamlama programları açılacak. Yurtdışında yaşayan soydaşlarımızın çocuklarına yönelik Türkçe öğretmenliği sertifika programı hazırlanacak.   Anadolu Üniversitesi tarafından sunulan programlar, ikinci üniversite, e-sertifika programları, Akedema dersleri ve uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans için yapılan tanıtım faaliyetlerinden öğretmenlerin haberdar olması ve yararlanması sağlanacak.

11.11.2019 508

Kaynak: http://oygm.meb.gov.tr/www/ogretmenegitimindeanadoluuniversitesiileisbirligi/icerik/762