''MEB ARA TATİL ETKİNLİK PLANI İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI''

''MEB ARA TATİL ETKİNLİK PLANI İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI''

'Yeni Eğitim-Öğretim Çalışma Takvimi Modeli' doğrultusunda 18 milyona yakın öğrenci ve 957 bin öğretmen, 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk ara tatilini 18-22 Kasım 2019'da yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, ilk ara tatilde öğretmenlere ve öğrencilere yönelik "18-22 Kasım 2019 Ara Tatil Etkinlik Programı"nı hazırlayarak 81 il milli eğitim müdürlükleriyle paylaştı.

Her il müdürlüğü, etkinlik listesinde yer alan temalar çerçevesinde, başta yerel yönetimler olmak üzere üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle kendi etkinlik programını tasarlayacak.

Etkinlikleri illerdeki "Ara Tatil Çocuk Etkinlik Komisyonları" dijital ortamda kamuoyuna duyuracak.

İlk ara tatilde öğrencilerin tercihine sunulmak üzere hazırlanan etkinlik programı, "gezi", "sağlık doğa ve çevre", "bilgi ve teknoloji", "iletişim", "okuryazarlık", "sanatsal faaliyetler", "sportif faaliyetler", "araştırma ve gözlem", "oyun oynama ve bulmaca çözme", "sosyal sorumluluk", "günlük yaşam becerileri", "el sanatları", "bilim", "yardımlaşma", "kariyer planlama" ve "aile günü" olmak üzere 16 ana başlıktan oluşuyor.

Anadolu Ajansı'na konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "Adına ara tatil diyoruz ama aslında bu ara tatiller eğitim için derin bir nefes, derin bir soluk. Çocuğun sporla, sanatla, doğayla, kültürle buluşması için bir haftalık bir fırsat" dedi. 

10.11.2019 551