''KISA BİR ARA''

Bakanlığımız tarafından bu yıl ilk defa uygulanacak olan ara tatil uygulaması 18- 22 Kasım arasını kapsamaktadır. Bu süreçte amaç öğretmenlerimizin mesleki gelişimini hizmet içi eğitimler yoluyla desteklemek, öğrencilerimizin ise ailesi ile ve sosyal çevresiyle daha fazla vakit geçirmelerini sağlamak.

Milli Eğitim Müdürlüğümüzce gönderilen çizelgeden belli başlı etkinlikleri seçtik ve öğrencilerimize tavsiye ettik:

ÖĞRENCİLERİMİZİN  ARA TATİLDE YAPABİLECEĞİ  ETKİNLİKLER

*Kütüphane gezisi

*Çevre bilinci ve doğa eğitimi(Herhangi bir kültürel mekan  ve doğal çevre ziyaret edilebilir)

*Teknolojiyi verimili kullanma(Eba üzerinden  eğitici  videolar izlenebilir)

*Selamlaşma ,adab-ı muaşeret eğitimi

*Akıl ve zeka oyunları oynama(Misafirliğr gittiği okul  arkadaşının evinde mangala ,satranç vesaire oynamak

*Bulmaca çözümü

*Ebeveyn gözetiminde komşusunu veya akrabasını ziyaret etme  yardıma ihtiyacı olan bir konuda yardım etme

*Ebeveyn gözetiminde sokak hayvanlarını besleme

*Anne veya babasını iş yerinde ziyaret edip vakit geçirme...

19.11.2019 504