''Güvenli İnternet Kullanımı''

''Güvenli İnternet Kullanımı''

Günümüzde internet çocuklar için hem eğlence, hem paylaşım, hem de bir öğrenme aracıdır. Onların masumiyetlerinden ve bilgi düzeylerinden yararlanmak isteyen kötü niyetli kişiler çocukları kandırmak, zarar vermek ve taciz etmek amacı ile internet siteleri kuruyor ya da iletişim teknolojilerinden faydalanabiliyorlar. Günümüzde internet; iş, iletişim, eğlence, alışveriş ve en önemlisi bilgiye ulaşmak için en sık kullanılan platformlardan biri halini almıştır. 

İnternetin insanların hayatında bu kadar önemli alanlarda rol almasıyla doğru orantılı olarak internette paylaşılan veri miktarı da artmıştır. İnternet üzerinde paylaşılan bu verilerin insanlara sağladığı yararların tartışılmaz bir gerçek olmasının yanı sıra internet büyük ve karmaşık bir sistem olduğu için bu sistem üzerindeki boşlukların kötü amaçlar için kullanılması internet kullanıcılarını tehdit edebilmektedir.

Hem velilerimiz hemde öğrencilerimiz için hazırlanmış olan Güvenli İnternet Kullanımı broşürlerine ulaşmak için tıklayınız.

Veli broşürü için tıklayınız.

Öğrenci broşürü için tıklayınız.

 

27.11.2020 378