''e-Sınav Görev Talep Ekranına

''e-Sınav Görev Talep Ekranına "Resen Görev Almak İstiyorum" Seçeneği Eklenmiştir. Önemle Duyurulur''

Sistem üzerinde düzenlenen e-Sınav oturumlarında aday sayısı 10 ve üzerinde olan oturumlar için personel görevlendirme işlemleri (hizmetli personel hariç)  her hafta Cuma günü MEBBİS tarafından yapılmakta ve görevlendirilen personel için görevlerinin kabul edilmesi için Cumartesi günü saat 23:59'a kadar süre verilmektedir. Bu süre içerisinde görevini onaylamayarak görevini iade eden personel yerine Pazar günleri sabah MEBBİS tarafından yeniden görevlendirme yapılmakta olup bu görevlendirme süreci sonunda da görev onayı yapılmadığı takdirde söz konusu oturumdaki iade edilen görevler için Milli Eğitim Müdürlüklerince resen görevlendirme yapılmaktadır. 

Yapılan bildirimlere göre özellikle yaz aylarında yapılan e-Sınav oturumlarında iade edilen görev sayılarında artış olduğu, yaz döneminde öğretmenlerin görevli olması ve diğer personelin de birçoğunun izinli olması nedeniyle resen görevlendirilecek personel bulmakta zorluk çekildiği, buna bağlı olarak görevlendirme iş ve işlemlerinde problemler ve gecikmeler yaşandığının belirtilmesi üzerine söz konusu problemleri en aza indirmek ve görevlendirme işlemlerinin daha kolay ve zamanında yapılması amacıyla resen görevlendirme işlemlerinde uygulama değişikliğine gidilmiştir.

Bu bağlamda; MEBBİS Sınav İşlemleri Modülündeki "e-Sınav Görevi İstekleri"  sayfasındaki görev talep ekranına "Resen Görev Almak İstiyorum" seçeneği eklenmiştir. Bu seçeneği seçerek e-Sınav oturumlarında resen görevlendirilmek isteyen personel her hafta  pazar günü MEBBİS Sınav İşlemleri Modülündeki  "e-Sınav Görevi İstekleri"  sayfasındaki görev talep ekranına "Resen Görev Almak İstiyorum" seçeneğini seçecek ve bu tercihini sayfadaki "Kaydet" butonu ile kaydedecektir. Pazartesi günleri sonuçlanan e-Sınav görev onayı süreci sonrasında iade edilen görevler olduğu takdirde görev iadesi yapılan oturumlara  "Resen Görev Almak İstiyorum" seçeneğini işaretleyen personel arasından puanı en düşük olan personel yerleştirilecektir. Resen görev almak isteyen personelin yapacağı tercih işlemi ilgili haftada yapılacak sınavlar için geçerli olacak olup diğer haftalarda da resen görevlendirilmek istediği takdirde söz konusu tercih işlemini her hafta Pazar günü yinelemesi gerekmektedir.

  İade edilen görevler için  sistem tarafından  resen yapılacak görevlendirmelerde görev gün ve saat tercih etme seçenekleri ile görev onaylama süreci bulunmamaktadır. Bu seçeneği işaretleyen ve kendisine sistem tarafından resen görev verilen personel bu görevi onaylamaksızın kabul etmiş olacağından görev iadesi yapılmayacaktır. Bu seçeneği seçerek sistem tarafından görevlendirilen ancak sınav görevini ifa etmeyen personele bir yıl süreyle, tekrarı hâlinde ise beş yıl süreyle sınav görevi verilmemesi tedbiri uygulanacaktır.

Başvuruda bulunan öğretmenlerimizin  bu seçeneğin işaretlenmesi ile ilgili işlemlerde dikkat edilmesi önem arz etmektedir.

Öğretmenlerimize önemle duyurulur.

20.11.2019 3280